Κατάστημα - Έλαιο λάβδανου 50ml.

Έλαιο λάβδανου 50ml.

11,95

Labdanum oil from Aladania, the wild pink rock-rose, produces every summer on its long and narrow green leaves, a black aromatic resin, Labdanum.

Availability: 10 σε απόθεμα (επιπλέον μπορεί να ζητηθεί κατόπιν παραγγελίας) Κωδικός προϊόντος: ILC-BA-104008 Κατηγορία: Ετικέτες: , , , , , , , Barcode: 5200120591524.
  • Περιγραφή
  • Επιπρόσθετες Πληροφορίες
  • Αξιολογήσεις (0)

Περιγραφή

Αλαδανιά, η άγρια ροζ βράχο-τριαντάφυλλο, παράγει κάθε καλοκαίρι στο μακρύ και στενό πράσινο φύλλο του, μια μαύρη αρωματική ρητίνη, το λάβδανο.

Από τη Μινωική εποχή, το λάβδανο ήταν το μεγαλύτερο φυσικό προϊόν της Κρήτης, το οποίο επίσης εξαγόταν. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το χρησιμοποιούσαν για να ταριχεύσουν σώματα και για να το καίνε ως θυμίαμα στους ναούς τους. Οι Μινωίτες το χρησιμοποιούσαν για να δημιουργήσουν θυμίαμα και θεραπευτικές, καλλυντικές αλοιφές.

Ο Διοσκουρίδης (1ος αιώνας μ.Χ.), ένας γιατρός και βοτανολόγος στο ρωμαϊκό στρατό, αναφέρει στις θεραπευτικές ιδιότητες του το λάβδανο. Ο Ρωμαίος γιατρός Κέλσος (25 π.Χ. – 25 μ.Χ.), αναφέρει τη χρήση της ρητίνης λάβδανο ως γύψο για κακόβουλα σαρκώματα. Ορειβάσιος, ένα πολύ γνωστός βυζαντινός γιατρός που έζησε τον 4ο αιώνα, είχε δημιουργήσει μια αλοιφή με ladanum κατά της τριχόπτωσης. Το λάβδανο ή ladanum ή ladanon ρητίνη συλλέγεται σήμερα αποκλειστικά στην Κρήτη, στις Σίσσες το χωριό. Η ρητίνη περιέχει οργανικές ενώσεις που ονομάζονται διτερπένια λαβδανίου, τα οποία, σύμφωνα με μελέτες, έχουν αντιβακτηριδιακές και κυτταροστατικές δράσεις.

Αυτό το λάδι Το λάβδανο τονίζει την σύσφιξη και τις αντιγηραντικές ιδιότητές του με το να εγχυθεί στο αγνό ελαιόλαδο και χρησιμοποιείται σε κρέμες προσώπου και λάδια. Είναι κατάλληλο για το ευαίσθητο δέρμα.

Χρησιμοποιήστε το ως ένα αντί-γηραντικό έλαιο νυχτός για το πρόσωπό: τοποθετήστε δύο σταγόνες λάδι στα δάχτυλά σας και τρίψτε μέχρι να ζεσταθεί. Στη συνέχεια, απλώστε το λάδι λάβδανου σε καθαρό πρόσωπο, 30′ πριν την εφαρμογή της κρέμας προσώπου σας. Μην ξεπλύνετε. Κατάλληλο για ευαίσθητο δέρμα.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Weight120 g
Dimensions13 × 4.5 × 4.5 cm

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.


Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Έλαιο λάβδανου 50ml.”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει…

Συγγνώμη,αυτή η εγγραφή είναι διαθέσιμη μόνο στα Αγγλικά Αμερικής. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

15% discount at ilovecrete.gr

Welcome to ilovecrete – Natural products from Crete.

Subscribe to our newsletter and receive directly a 15% discount coupon.

We ship worldwide from € 5,00 and free shipping from € 70,00
Logged in users are getting the best shipping rates.

 

With subscribing to our newsletter you agree with our privacy policy and term and conditions.